אז בשעה טובה החלטתם שהעסק שלכם צריך להתחיל לפעול גם בטיק טוק? ברכות.
כנראה שקיבלתם החלטה נבונה, בהתחשב בזה שטיק טוק ממשיכה לגדול, לצמוח, טווח הגילאים בה עולה, והחשיבה שמדובר על אפליקציה של ריקודים ואתגרים כבר הופכת להיות נחלת העבר.
ואם הגיל הממוצע עולה, ומשך השהייה של הגולשים גודל בה, סביר שקהל היעד שלכם מתחיל גם הוא להיות שם יותר ויותר (במידה ואכן בדקתם את זה מראש ולא סתם רצתם לפתוח טיק טוק עסקי ״כי צריך״).
אז בשביל לעזור לכם לצלוח את הפעילות בטיק טוק הכנו לכם 3 טיפים סופר חשובים שמתבססים על שעות של מחקר, לא מעט טסטים ונסיונות. נצא לדרך.

טיק טוק לעסקים- לפני הכל שבו ותבינו איך התוכן בטיק טוק בנוי
רגילים לפתוח קאנבה, לעלות תמונות לשם, לעצב, לערוך ולדאוג שהכל יהיה מדוייק רגע לפני שאתם מעלים פוסט לפייסבוק או האינסטגרם העסקי שלכם? תשכחו מזה.
כל האובר עיצוב הזה לא עובד בטיק טוק.
לפני שאתם מייצרים איזשהי פיסת תוכן אני ממליץ להקדיש כמה שעות (כן, שעות) לשבת ופשוט לצפות.
צפו בסרטונים שהאלגוריתם מציג לכם, צפו בסרטונים של עסקים או אנשים שבאמת מעניינים אתכם ותרשמו לכם הערות.
שימו לב לניואנסים הקטנים, שימו לב לסוגי התוכן שעולים, תבחנו איך סרטונים שאהבתם בנויים.
מזוויות הצילום, דרך משך הסרטון, איך הכתוביות קופצות, התיאורים לסרטון, ההאשטגים, ממש תחקרו.
תוכן בטיק טוק, קלישאתי ככל שזה ישמע שונה משמעותית במהות שלו מכל פלטפורמה אחרת.
אנשים נכנסים לטיק טוק במיינד סט שונה לגמרי מאיך שהם נכנסים לפייסבוק או אינסטגרם.
התוכן צריך להיות, מבדר, מהנה, מלמד, מחנך, מעשיר ונותן משהו.

כן, גם גבר חסון או אישה יפה שדופקים פוזות למצלמה ומראים את החיטוב שלהם בסרטון של 10 שניות, מספקים ערך כלשהו למישהו.
תחשבו על איזה צורך אתם עונים בסרטונים שלכם שרלוונטים לקהל היעד שלכם.
תחשבו על תוכן ״פחות מהונדס״ יותר אותנטי, יותר קליל, יותר חופשי.
לגולשים בטיק טוק יהיה הרבה יותר קל להתחבר, לצרוך, להאמין ולעקוב אחריכם, אם הם ירגישו שהסרטון שהופיע להם עכשיו בפיד, בא לתת להם משהו קודם כל ולא לכם.
דבר שני שחשוב לדעת כשעושים טיק טוק לעסקים
אל תיפלו למלכודות שכל סרטון מקבל חשיפה מטורפת בצורה אורגנית.
זה נכון שהאלגוריתם של טיק טוק הרבה יותר מפנק מאשר אינסטגרם או פייסבוק מבחינת חשיפה, אבל אם הסרטונים שלכם מקבלים רק כמה מאות צפיות זה לא אומר שאתם צריכים להתייאש.
אל תפחדו למחזר סרטונים. העליתם ב-1 לחודש סרטון כלשהו שהשיג רק 300 צפיות, לא יקרה שום דבר אם שבוע, שבועיים אחרי, תעלו אותו מחדש, אולי הפעם עם סאונד אחר, בשעה אחרת ועם האשטגים שונים.
יש מצב טוב שדווקא בפעם הזאת הוא כן יכול להתפוצץ. (ולא, זה לא מוזיל את העסק או המותג שלכם אם אותו סרטון יופיע פעמיים ויותר בחשבון שלכם)
אולי שניה אחת שתורידו ממנו בפעם הבאה שאתם מעלים, תשיג לכם הרבה יותר חשיפה אורגנית.
בנושא הזה, הדבר הכי חשוב, הוא פשוט להיות סבלניים.
אם העסק שלכם נמצא בנישה יחסית מצומצמת, אז הגיוני שהוא לא ישיג מאות אלפי צפיות.
טיק טוק תחשוף אותו לקהל שהיא תחשוב שהוא רלוונטי, ואם מדובר בקהל יחסית נישתי ומצומצם יחסית, אז כמות הצפיות תיהיה בהתאם. זה בהחלט לא אומר שסרטון עם 300 צפיות, לא יכול להביא לכם לקוחות פוטנציאליים.
תיהיו סבלניים, תמשיכו לייצר כמה שיותר תוכן לפרק זמן ארוך, תבחנו, תשנו, תעשו התאמות ואל תורידו רגל מהגז גם אם אתם לא הופכים להיות אושיות ברגע.

והדבר האחרון כרגע לדעת בתור בעלי עסק שעושים טיק טוק-
לטיק טוק יש מערכת פרסום שמאוד מזכירה את פייסבוק.
כלומר אפשר באמצעותה לנהל קמפיינים ממומנים, ולהשיג מטרות שונות בדיוק כמו בפייסבוק.
קמפיין המרות, קמפיין לידים, קמפיינים של תנועה לאתר או דפי נחיתה, מכירות, צפיות בסרטונים וכו׳.
מהזווית של הממומן, הפרסום בטיק טוק יחסית זול בהשוואה לפייסבוק, גוגל, לינקדאין, מהסיבה שהתחרות בממומן אינה גבוהה כרגע. משמע אותו סכום שתשימו בטיק טוק לעומת פייסבוק, כנראה ״יקנה״ לכם הרבה יותר עיניים וחשיפות מאשר באינסטגרם/פייסבוק.
המערכת אמנם עוד לא מושלמת, ויש מינימום פרסום של 20 דולר ליום, אבל בהחלט שווה לשקול להכניס לתמהיל הפרסום שלכם גם ממומן בטיק טוק.
אתם יכולים לקדם סרטונים שאתם מעלים לחשבון ״האורגני״ שלכם בשוטף, או לייצר קריאטייב ותוכן שיהיה באוויר רק באמצעות קמפיינים בדומה למערכות פרסום אחרות.
אם אתם מנהלים לעצמכם את הקמפיינים בפייסבוק ואינסטגרם, אני בהחלט ממליץ לפתוח חשבון מודעות בטיק טוק, ופשוט ללמוד ולהכיר קצת את המערכת, גם אם אתם עוד לא רוצים להתחיל לפרסם שם ממומן.
אבל לפחות שתדעו את האפשרויות שיש לכם בתור בעלי עסקים לעשות עם טיק טוק גם מהצד של הפרסום הממומן בטיק טוק.